Dne 25. 6. 2024 jsme se s deseti studenty vydali na kulinářskou výpravu, jejíž cílem bylo naučit se připravovat dvě klasické španělské speciality: tortillu de patatas a gazpacho.
Naše kuchařská akce proběhla ve skvěle vybavené kuchyni školy ZŠ MUDr. E. Lukášové + Klegova, která nám poskytla ideální zázemí pro toto gastronomické dobrodružství.
Tortilla de patatas, známá také jako španělská omeleta, je tradiční jídlo, které je jednoduché, ale vyžaduje určitou zručnost a trpělivost. Gazpacho, osvěžující studená polévka z rajčat a dalších čerstvých surovin, je oblíbené zejména v horkých letních měsících.
Naše kuchařská lekce byla skvělým zážitkem nejen pro chuťové buňky, ale také pro posílení týmového ducha. Všichni jsme si pochvalovali jednoduchost a rychlost přípravy obou jídel a byli nadšeni z výsledku. Na konci jsme se sešli u stolu a společně si vychutnali své kulinářské výtvory.
Mgr. Monika Číhalová & Mgr. Adéla Romanowská